Vállalkozó Start Hírek -2020.12.28.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a „Vállalkozó Start” Program kiválasztási folyamata lezárult.


1.  Új jelentkezéseket már egyáltalán nem tudunk fogadni.


2. A kompetenciamérések lezárultak. A kompetenciamérésen való eredményes részvétel már nem eredményezi automatikusan a programba kerülés lehetőségét.


3. A Programba kerülés lehetőségét már csak a 30. évüket betöltők számára tartjuk fenn a fennmaradó létszám betöltéséig.
A 30 éven aluliak a Programba vonási szerződésüket beküldhetik, a mai naptól azonban tartaléklistára kerülnek, a programba kerülésre akkor kapnak lehetőséget, ha a 30 év alattiak közül valaki a képzési csoportokból azok indulása előtt kilép.


Mit tehet, ha jelenleg '1.3 Programba vonható! státuszban van, de az álláskeresői státuszról az igazolás kiállítása elhúzódik?


Sajnos már csak a 30 év felettiek programba vonására van lehetőség, a férőhelyek száma itt is korlátozott.
Programba kerülési szándékát az alábbiak szerint tudja jelezni:
  • Aktualizálja a https://vallalkozostart.hu/ oldalon lévő fiókjábán, a Fiók/Adatok-Képzések menüpont alatt a Programba vonási szerződés aláírásának tervezett – reális- dátumát! Ezzel jelzi számunkra, hogy részvételi szándékát fenntartja, csak iratokra vár.
  • Az álláskeresői igazolás a Programba vonási szerződés melléklete, e nélkül a szerződést nem tudjuk aláírni. Kérjük, addig ne küldje be számunkra a szerződését, amíg a hatósági igazolás nincs meg!
  • A járványügyi helyzetre tekintettel személyesen előzetes telefonos bejelentkezés alapján szerződését 2021. január 4-től személyesen is átadhatja számunkra. A posta 1-2 nap alatt kézbesíti a küldeményeket.

 

4. A képzések 2021 januárjával bezárólag havonta, online kerülnek megtartásra.

A választható képzéseket csak a programba vonási szerződés megkötése után Programba vonható státuszban levők látják.
Kérjük, hogy aki még nem került képzésbe, az lépjen be a https://vallalkozostart.hu/ oldalon lévő fiókjába, és a Fiók/Adatok-Képzések menüpont alatt aktualizálja a Mikor tudná legkorábban megkezdeni a képzést? kérdésünkre vonatkozó dátumot!

 

5. Üzleti tervek elbírálása

A képzési tanúsítvány megszerzését követően állítjuk át a státuszát „3.4 Üzleti tervet benyújthat” státuszba. Ekkor a fiókjában már megjelenik az a menüpont, ahova üzleti tervét excel formátumban bírálatra feltöltheti.

Státuszváltások menete a „3.4 Üzleti tervet benyújthat” státuszt követően:
"7.0 ÜT elfogadva - Vállalkozást alapíthat" - ezzel egyidőben fogadjuk el az üzleti tervét, amelyről az online rendszerben tanúsítványt is kap. Megjelenik a Vállalkozás menüpont, amelyet értelemszerűen kell kitölteni.
"7.1 Vállalkozást megalapította" státusz: A Vállalkozás menüpontban feltöltötte adatait.
"7.2 Támogatási kérelmet benyújthat" státusz: A vállalkozásról feltöltött adatokat kollégáink elfogadták. Társas vállalkozások esetében a cégbejegyzés hatályba lépését követően állítjuk át a státuszt. Ezt követően pályázhat a vissza nem térítendő támogatásra.

 

6.   Támogatási kérelmek beadása

https://vallalkozostart.hu/ oldalon a „Tájékoztatók” menüpontban részletes információkat talál. Már a regisztráció folyamán szembesülünk visszatérő hibákkal, amelyek a tájékoztató anyagok elolvasásának elmulasztásából erednek.

A GYIK menüpontban időnként felhívjuk a figyelmet ezekre a hibákra.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

AKTUÁLIS Hírek - Közlemények, frissített TÁJÉKOZTATÓK - "Vállalkozó Start" Program

Beszámolók benyújtási határideje 2021.02.28!

A támogatási kérelmek befogadása 2021.04.30-án lezárult!