Vállalkozó Start Hírek -2020.11.04

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a „Vállalkozó Start” Program kiválasztási folyamata hamarosan a végéhez ér.


1.   Új jelentkezéseket már egyáltalán nem fogadunk a programba.


2. Jelenleg még folynak a kompetenciamérések, amelyekre mindkét célcsoportból engedünk be tartaléklistásokat regisztrációjuk sorrendjében. A kompetenciamérésen való eredményes részvétel már nem jelent biztos programba kerülést.


3.  A Programba vonási szerződések beküldésének határideje 2020.november 15. A biztos programba kerülés csak azon résztvevők számára garantált, akiknek a szerződése eddig a dátumig hiánytalanul beérkezik!


Mit tehet, ha jelenleg Programba vonható, de az álláskeresői státuszról az igazolás kiállítása elhúzódik?

·  Aktualizálja a  https://vallalkozostart.hu/ oldalon lévő fiókjábána, a Fiók/Adatok-Képzések menüpont alatt a Programba vonási szerződés aláírásának tervezett – reális- dátumát! Ezzel jelzi számunkra, hogy részvételi szándékát fenntartja, csak iratokra vár.

·     Az álláskeresői igazolás a Programba vonási szerződés melléklete, nélküle a szerződés érvénytelen, nem tudjuk aláírásra továbbítani. Kérjük, addig ne küldje el a szerződését nekünk, amíg a dokumentum nem teljes!

·    A járványügyi helyzetre tekintettel személyesen nem tudja leadni a szerződését. A posta 1-2 nap alatt kézbesíti a küldeményeket.


Mit tehet, ha 2020.november 15-ig nem tudja beküldeni a szerződését?

·  Amint tudja, küldje be a teljes, helyesen kitöltött Programba vonási szerződését!  A határidő elmulasztása nem jelenti azt, hogy elveszíti a programban való részvétel esélyét, de részvétele már nem garantált. Minél később küldi be a szerződését, annál kisebb lesz a részvételi esélye. 2020 decembere után már egyáltalán nem valószínű, hogy programba kerülhet.

·   Aktualizálja a  https://vallalkozostart.hu/ oldalon lévő fiókjába, a Fiók/Adatok-Képzések menüpont alatt a Programba vonási szerződés aláírásának tervezett – reális- dátumát! Ezzel jelzi számunkra, hogy részvételi szándékát fenntartja, csak iratokra vár.

 

4.   A képzések 2020 januárjával bezárólag havonta, online kerülnek megtartásra.

A választható képzéseket csak a programba vonási szerződés megkötése után Programba vonható státuszban levők látják.

Kérjük, hogy aki még nem került képzésbe, az lépjen be a  https://vallalkozostart.hu/ oldalon lévő fiókjába, és a Fiók/Adatok-Képzések menüpont alatt aktualiálja a Mikor tudná legkorábban megkezdeni a képzést? kérdésünkre vonatkozó dátumot!

 

5.   Üzleti tervek elbírálása

A képzési tanúsítvány megszerzését követően állítjuk át a státuszát „Üzleti tervet benyújthat” státuszba. Ekkor a fiókjában már megjelenik az a menüpont, ahova üzleti tervét benyújthatja.

Státuszváltások menete az „Üzleti tervet benyújthat” –ot követően:

ÜT Elfogadva - Vállalkozást alapíthat: ezzel egyidőben fogadjuk el az üzleti tervét, amelyről az online rendszerben tanúsítványt is kap. Megjelenik a Vállalkozás menüpont, amelyet értelemszerűen kell kitölteni.

Vállalkozást megalapította: A vállalkozás menüpontban feltöltötte adatait.

Támogatási kérelmet benyújthat: A vállalkozásról feltöltött adatokat kollégáink elfogadták. Társas vállalkozások esetében a cégbejegyzést követően állítjuk a státuszt. Ezt követően pályázhat a vissza nem térítendő támogatásra.

 

6.   Támogatási kérelmek beadása

A https://vallalkozostart.hu/ oldalon a „Tájékoztatók” menüpontban részletes információkat talál. Már a regisztráció folyamán szembesülünk visszatérő hibákkal, amelyek a tájékoztató anyagok elolvasásának elmulasztásából erednek.

A GYIK menüpontban közzétesszük és frissítjük ezeket.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

AKTUÁLIS Hírek - Közlemények, frissített TÁJÉKOZTATÓK - "Vállalkozó Start" Program

A támogatási kérelmek befogadása 2021.04.30-án lezárult!