Vállalkozó Start Hírek -2020.05.13.




Kedves Vállalkozójelöltek!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vállalkozó Start Program a kialakult járványügyi veszélyhelyzethez igazodva folytatódik.

 

kompetenciafelmérések online kerülnek megszervezésre és hamarosan lezárulnak. A megüresedő helyekre megkezdtük a tartaléklistások bevonását is, ők emailben kapnak értesítést további teendőikről.

 

Az online felhasználói felületünket fejlesztettük, így készítettük elő a képzések indítását. Újdonság, hogy a Fiók/Profil oldalon megtekinthetik a jelentkezéskor rögzített adataikat és szükség esetén változtatni is tudják azt. A változtatások minden esetben munkatársaink által kerülnek elfogadásra. Amennyiben lakcímüket változtatják, ne felejtsék el a lakcímkártyát is feltölteni a dokumentumok közé!

A felhasználói fiók jobb felső részében látják felhasználói státuszukat. Sikeres kompetenciatesztet követően Programba vonható státuszt kapnak. A Programba vonási szerződés aláírását követően Programba vont-ra módosítjuk a státuszt.

Az aláírt szerződést szkennelve megtalálja majd az online felhasználói fiókjában a „Dokumentumok” között. 

 

A képzést végző szolgáltató kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében megtörtént, a képzési csoportok kialakítása, ütemezése folyamatban van. 2020. május közepétől elindítunk két kísérleti csoportot, majd a tervezett ütemezés szerint 2020. június-november között lezajlanak a képzések.

A képzések gyors, ütemezett elindítása érdekében a Programba vonható státusszal rendelkezők kezdjék el mielőbb a Programba vonási szerződésük beküldését. Vegyék figyelembe, hogy a megváltozott körülmények miatt az álláskeresői igazolások beszerzése időigényesebb lehet!

 

Amennyiben a Programba vonási szerződés megkötésének minden feltételét csak egy későbbi időpontban tudja teljesíteni, a szerződéskötést 2020 szeptemberéig elhalaszthatja abban az esetben, ha ezt jelzi felénk az alábbi módon:

Lépjen be a  https://vallalkozostart.hu/ oldalon lévő fiókjába, és a Fiók/Adatok-Képzések menüpont alatt jelölje meg a Programba vonási szerződés aláírásának tervezett hónapját 2020 szeptemberével bezárólag! (A program napra pontos dátumot kér, javasoljuk az adott hónap első napját megadni)

 

A képzési csoportokba jelentkezés eljárási folyamata:

A képzésekre a jelentkezés az online rendszerben fog történni és ütemezetten csak azok tudnak időpontot foglalni, akinek státuszát Programba vont-ról Képzésre jelentkezhet-re átállítjuk. Erről automatikus értesítést küldünk mailben.  

Egyszerre annyi jelentkezőnek adunk lehetőséget, ahány hely aktuálisan meghirdetésre kerül. Értelemszerűen több képzési csoport lesz, ezért az összes vállalkozójelölt képzésbe vonása több hónapot vesz igénybe. A képzésbe csatlakozás lehetőségét olyan sorrendben fogjuk felajánlani, amilyen sorrendben az online jelentkezési felületen regisztráltak a programra, tehát nem a kompetenciafelmérés, vagy a programba vonási szerződés megkötésének időpontja számít.

 

A képzések megszervezéséről a fentieknél részletesebb információval jelenleg nem tudunk szolgálni, amint kialakul a részletes lebonyolítási ütemrend, tájékoztatni fogjuk Önöket! Szíves türelmüket kérjük.

 

Tájékoztatjuk, hogy a https://vallalkozostart.hu/ oldalon a Hírek és Tájékoztatók menüpontokat folyamatosan aktualizáljuk. Kérjük, hogy kísérje figyelemmel!

 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

AKTUÁLIS Hírek - Közlemények, frissített TÁJÉKOZTATÓK - "Vállalkozó Start" Program

A támogatási kérelmek befogadása 2021.04.30-án lezárult!